Monday, March 12, 2007

Det var vi och nollorna.

Jag, Linda och Nina begav oss med det arla morgon tåget in till Amsterdam för shopping i lördags. För mig var det tänkt att jag skulle finna den perfekta brudtärne klänningen innan lunch och sedan kunna vara lite trevlig och avslappnad mot eftermiddagen.....Yeah right....Vi fick i oss frukost och kaffe, hann till Zara innan affären hade förvandlats till loppmarknad och de extra långbenta jeansen sålt slut, vi hade klarat hela Kalverstraat innan lunch - fortfarande helt klänningslös.

För att hålla modet uppe gjorde vi ju som flanörer gör mest - kollade in gatulivet. Helt klart är ju att en tidig lördag morgon på Kalverstraat är det ett par fokuserade shoppare (vi), de som varit på bortamatch, de iförda gårdagens smink och party stass och valda delar ur Amsterdams freak show. Vi var smått imponerade av variationen människor som vandrade förbi oss.
Sedan gjorde vi som tjejer gör mest - obsessade kring andra tjejers utseende. Dagens tema var alla nollor som svassade förbi. Beach 2007 satsningen nalkas och det är lite stressande att se de som redan har formen. Sen var det ju de vanliga högvattens byxorna, bootsen som är fel varje dag på året, lime gröna skor och sen det här med varför holländarna envisas med att trampa på pedalen med mitten delen av foten....Många av dessa observationer gjordes under säsongens första terrass besök. Vi hade nästan glömt bort hur gott rose smakar med lite solsken. Sedan var det lunch och jag lyckades än en gång med konst stycket att gå på Sushi restaurang utan att äta en enda Sushi.

Sander var mycket förstående och lördags kvällen spenderades på favoriten benk. Imorgon skall vi lyssna påDave Matthew's Band i Köln. Den misslyckade klännings shoppingen är ett minne blott denna måndag!